Misleidende merken

Bij misleidende merken wordt de consument op het verkeerde been gezet doordat het merk een verkeerde indruk geeft van bijvoorbeeld de plaats waar het product gemaakt is of waarvoor het gebruikt kan worden.

Misleidende merken

Bij misleidende merken wordt de consument op het verkeerde been gezet doordat het merk een verkeerde indruk geeft van bijvoorbeeld de plaats waar het product gemaakt is of waarvoor het gebruikt kan worden. Het is echter van belang dat de consument ook daadwerkelijk misleid kan worden en niet alleen theoretisch. Het merk MontBlanc is bijvoorbeeld een prima merk voor pennen, omdat niemand zal denken dat deze pennen op de MontBlanc zelf gemaakt worden.

Beschrijvende merken kunnen echter wel problemen veroorzaken bij merkbescherming. Merkbescherming wordt namelijk altijd aangevraagd voor specifieke producten en diensten. Problemen kunnen ontstaan wanneer een merk wordt aangevraagd voor een breed scala aan producten. Zo zal het merk Vegaburger geweigerd worden als het naast vegetarische producten ook wordt aangevraagd voor vleesproducten.

Wat is een merk - misleidende merken - Chickentoningt BX 866369